Lin, zangeres entertainer soul disco

Biografie LiN

Gastenboek Home Contact Foto's Playlist Biografie Acts

LiN, haar volledige naam is Linda Pelders, in 1975 geboren in het Brabantse Elshout, was op zeer jonge leeftijd al een entertainer. Of het nu ging om een toneelstukje, playbackshow of musical, LiN stond vooraan in de rij. Ze deed niets liever dan zich verkleden, typetjes en rolletjes spelen en met muziek bezig zijn.

Er was LiN wel eens gezegd dat ze talent had, maar nooit had ze gedacht er echt iets mee te bereiken. En al helemaal niet met het zingen, een talent dat pas later werd ontdekt. Door een spontaan (en afgedwongen...) zangoptreden voor al haar medeleerlingen, is de muzikale bal gaan rollen.

Vanaf haar 18e zong Linda in diverse bands. Uiteindelijk kwam ze in aanraking met de zogenaamde themafeesten. Hier leerde ze het zingen met acteren en entertainen te combineren, en niet zonder succes. Haar veelzijdigheid kwam hierin pas echt tot zijn recht.

Al die jaren van ervaring kan LiN nu gebruiken om met de 11-koppige soul- en funkband Checkpoint Charlie het publiek flink uit haar dak te laten gaan. Maar ook solo krijgt ze het publiek binnen een mum van tijd op haar hand. En de typetjes? Die zitten er nu eenmaal in, en op aanvraag zal ze die dan ook doen verschijnen...

homeactsbiografieplaylistfoto'scontactgastenboek |